26.12.2012 2080

GÜLÜZAR-I MEŞRUTİYET adı altında yalnız kızların devam ettiği bir okul olarak öğretime başlayan okula 1923 yılından sonra erkek çocuklarda alınmıştır.1934 yılında Osman Bey’in oğlu Süleymanpaşa’nın ismi verilmiştir.1950 yılında şimdiki Osmangazi Lisesi binasında eğitim-öğretime devam etmiş, sonrada şimdiki Aydoğdubey İlköğretim Okulu’nda faaliyetini sürdürmüştür.1964-1965 Öğretim yılında bugünkü yerine taşınmıştır

Bugüne kadar okulumuzda Ali Ulvi ACAR, Osman ÇETİN, Halil GÜLER, Mustafa GEDİKLİ, Mustafa ÇETİN, Hasan BİNGÖL, İsmail GÜZEL, Vasfi ÇOLAK, Bülent YÖRÜK, İbrahim PINAR, Sadettin ÇETİN müdürlük yapmıştır. Şu anda müdürlük görevini Medeni BUĞRA sürdürmektedir.

Süleyman Paşa’nın türbesi ilçemiz polis karakolunun yanında olup, mezarı ise Çanakkale ili Gelibolu ilçesine bağlı Bolayır Köyü’ndedir. Süleyman Paşa’nın Rumeli’ye ilk geçen bir paşa olması nedeniyle önemi büyüktür.