THE VALUE OF LİVİNG GREEN - YEŞİL YAŞAMIN DEĞERİ

PROJE TÜRÜ: YAŞAM BOYU ÖĞRENME - COMENIUS

26.12.2012 1187

PROJE ÖZETİ

Bu projeyi oluşturma fikri cevre bozulmasiyla ilgili bazi gerceklerin gözlemlenmesi sonucu ortaya cikmistir. Projenin cikis noktasi tüm ortak ülkelerin cevre sorunlariyla karsi karsiya olmasidir. Bu yüzden yeni nesillere cevre bilinci kazandirmak her okulun görevidir. Öğrenciler cevre sorumluluğu edinmenin önemini kavramalidir. Ortaklik sayesinde öğrenci ve öğretmenlerden oluşan cevre ekipleri kurulacak, böylece cevre dostu bir yaşam tarzinin etkin olarak desteklenmesi sağlanacaktir. Yapilacak etkinlikler öğrencileri cevreye dost şekilde düşünme ve davranmaya yönlendirecektir. Her okul istatistiksel veriler toplayacak, kendi bölgelerindeki cevre bozulmasinin ne boyutlarda olduğunu görecekler. Çevre ekipleri saha calişmalari yapacak ve cekilen fotoğraflarla posterler, kolajlar ve ppt sunulari hazirlanacak. Ayrica her ülkedeki öğrencilerin cevreye karşi nasil davranişlar edindiklerini gösteren anketler hazirlanip uygulanacak. Daha sonra öğrenciler öğretmenlerinin yardimiyla anket sonuclarini değerlendirecek ve Avrupa vatandaşlari icin bir cevre prensibi (düsturu) oluşturacaklar. Öğrenciler okullarinin cevresinde ağac dikme, yeşillendirme, cevre düzenlemesi etkinlikleri yapacaklar, kirlenen bölgelerdeki su ve toprak örneklerini inceleyecek ve bölgedeki sivil toplum örgüt temsilcileriyle görüşmeler yapacaklar. Bu ortakliğin amacina ulaşabilmesi icin öğrencilere sadece bilgi vererek değil, cevre sağliğinin korunmasi icin sorumluluk sahibi olmayi ve bunu etkin şekilde yapabilmek icin hangi araclari ve yöntemleri kullanabileceklerini öğreterek calismaliyiz.

PROJE BİTİMİNDE AMAÇLANAN SONUÇ:

Öğrenciler ve öğretmenler cevre sorunlarina karsi daha duyarli olacaklar. Bu konularda ortak calismalar öğrenci ve öğretmenlerin ortak cevre sorunlari hakkinda daha duyarli olmalarini ve yerel yönetimlerin ve öğrenci ailelerinin de sorunlarin daha cok farkinda olmalarini sağlayacaktir.

PROJE ETKİNLİKLERİ FOTOĞRAF GALERİSİ

EKO-TİM FOTOĞRAFLARI